Huisregels

Beste huisgenoot,

Welkom op Curaçao. Bon Bini na Korsou !!
Ontzettend leuk dat je gekozen hebt voor ons Studentenresort Casa 7 enof prachtig koloniaal pand Villa Creole. 

We hopen -maar weten het haast wel zeker- dat je hier een geweldige tijd gaat krijgen. Op Curaçao zijn een aantal do’s and dont’s. In het algemeen, maar ook in Casa 7 en Villa Creole.

Wij doen ontzettend ons best om je een geweldig verblijf te geven en zijn momenteel erg bezig om alles naar een hoger level te krijgen want we willen het leukste studentenhuis van Curaçao blijven. Dit gaat echter niet zonder jouw medewerking. Hiertoe hebben wij enige regels opgesteld die eigenlijk erg eenvoudig en vanzelfsprekend zijn.

Je hebt niet gekozen voor een hotel maar voor een studentenresort / jong werkende huis, hetgeen inhoudt dat er ook actie van jouw zijde wordt verwacht. We verwachten van je dat je je gewoon gedraagt zoals je dat thuis / bij je ouders of waar dan ook doet. Dit houdt onder meer het navolgende in. Schoonhouden en opruimen van niet alleen je kamer, maar ook de gang, keuken, rond het zwembad en de palapa. (Casa7), patio en loungeroom bij Villa Creole. Vuilnis in de container gooien en deze aan de weg zetten als hij vol is, etc, etc. We verwachten van je, dat je ook anderen hierop aanspreekt, want dan blijft het voor iedereen schoon en gezellig.

Water en stroom zijn op Curaçao een ontzettende grote kostenpost. Dit houdt in dat je de waterkraan niet onnodig laat lopen en je sowieso zuinig bent met waterverbruik. Als je niet op je kamer bent, zijn je lichten en de plafond fan uit. Ook als je de laatste bent in een openbare ruimte, zoals de badkamer, keuken, gang en de palapa, patio enof loungeroom, doe je even het licht uit.

Onafhankelijk in welke kamer je gehuisvest bent zowel in het huis als de losstaande studio/kamers, een ieder heeft gelijke rechten. Dit betekent bijvoorbeeld dat studiobewoners gewoon de voordeur sleutel verkrijgen (Casa 7) en huisbewoners gebruik mogen maken van de hangmatten bevestigd tussen de palen bij de studio’s, etc.

Curaçao is niet onveiliger dan de gemiddelde stad in Nederland. Echter, men heeft hier wat meer moeite om van andermans spullen af te blijven. Daarom houden wij de voordeur en poorten ‘altijd’ op slot. De keuken, de kast en de achterdeur zijn op slot als deze niet gebruikt worden of als je de laatste bent die weg gaat/of gaat slapen. Indien dit niet gebeurt worden de spullen onherroepelijk gestolen en stellen wij je verantwoordelijk voor de kosten maar erger, ook voor het brengen van je mede huisgenoten in een mogelijk onveilige situatie i.v.m. een mogelijke overval.

Voor jou en je mede-huisgenoten hun veiligheid, proberen wij deze namelijk zoveel mogelijk te waarborgen.

Dit doen wij door prikkeldraad op de muur, stalen deuren en camera toezicht. Met jou en onze input hopen wij inbraken en overvallen dus op deze manier te voorkomen. 

Voor vragen en/of bijzonderheden of wat dan ook, kan je in principe 24/7 bij ons terecht. Wij checken ook 1 x per maand de kamers. Waarom? Om er voor te zorgen dat er geen huisgenoten bij zijn die bijvoorbeeld etenswaren laten slingeren waardoor we ongewenste huisdieren in huis krijgen als mieren/kakkerlakken en ander ongedierte.

Er is voorts een groepsapp aangemaakt voor algemene mededelingen tussen bewoners/beheerder/eigenaren. Onderling kunnen jullie zelf een groepsapp aanmaken voor de dagelijkse dingen.

Mocht je een auto op het terrein willen plaatsen, kan je een afstandsbediening/remote verkrijgen. Deze borg kost 100 nafl. Aan het gebruik van de remote zitten bijzondere voorwaarden. Deze krijg je bij aflevering van de remote van ons te horen maar de belangrijkste is dat je niet wegrijdt voordat de poort geheel gesloten is!!!.
De andere sleutels zoals je kamersleutel, achterdeur, het veiligheidshek worden je bij aankomst uitgereikt. Als je sleutels kwijt raakt, zorg je zelf voor nieuwe of het kost je 25 nafl. per sleutel. Deze wordt van je borg afgetrokken bij vertrek.

Zoals je hierboven gelezen hebt, zijn onze regels niet meer dan normaal. We gaan er honderd procent van uit dat je je hieraan houdt en wensen je een ontzettend leuke tijd toe op Curaçao en in het bijzonder in Casa 7.

Met warme groeten,

Wout en Elisa