Huisregels

Beste huisgenoot,

Welkom op Curaçao. Bon Bini na Korsou !!
Heel fijn dat je hebt gekozen voor ons Student Resort Casa 7
We hopen – maar we zijn er bijna zeker van – dat je hier een geweldige tijd zult hebben. Er zijn een aantal do en don’ts op Curaçao. Over het algemeen, maar ook in Casa 7.

Wij hebben ons uiterste best gedaan om je een geweldig verblijf te bezorgen en hebben keihard gewerkt om alles naar een hoger niveau te tillen omdat we het leukste studentenhuis van Curaçao willen blijven. Dit kan echter niet zonder jouw medewerking. Hiervoor hebben we enkele regels opgesteld die eigenlijk heel simpel en voor zichzelf spreken.
Je hebt geen hotel gekozen maar een studenten resort / jong werkenden verblijf waardoor er ook van jouw kant actie wordt verwacht. We verwachten dat je je net zo gedraagt als thuis, bij je ouders of waar dan ook. Dit omvat het volgende. Niet alleen je kamer opruimen en opruimen, maar ook de gang, keuken, rond het zwembad en de palapa. (Casa7). Gooi vuilnis in de container en zet het op de weg als deze vol is, etc, etc. We verwachten dat je ook hier anderen over aanspreekt, want dan blijft het voor iedereen schoon en gezellig.
Water en elektriciteit zijn op Curaçao een ongelooflijk grote kostenpost. Hierdoor laat je niet onnodig de waterkraan open en ben je sowieso zuinig met waterverbruik. Als je niet in je kamer bent, zijn je verlichting en plafondventilator uit. Ook als je de laatste bent in een openbare ruimte, zoals de badkamer, keuken, gang en de palapa, doe het licht dan even uit.
Ongeacht in welke kamer of pand je gehuisvest bent, iedereen heeft gelijke rechten. Dit betekent bijvoorbeeld dat de appartementbewoners simpelweg de voordeursleutel (Casa 7) krijgen en dat huisbewoners gebruik mogen maken van de hangmatten tussen de palen bij de studio’s etc.*
Curaçao is niet onveiliger dan de gemiddelde stad in Nederland. Mensen hebben hier echter wat meer moeite om weg te blijven van andermans spullen. Daarom houden we de voordeur en poorten ‘altijd’ op slot. De keuken, kast en achterdeur zijn op slot als je ze niet gebruikt of als je als laatste weggaat / gaat slapen. Lekker comfortabel en geen onveilige situatie voor jou en je mede huisgenoten.
Een veilige situatie creëren we ook door middel van een secure erfafscheiding en camerabewaking.
In principe, kan je ons 24/7 contacten voor vragen en opmerkingen of wat dan ook.
Verder is er een whatsapp groepsapp gecreerd voor algemene communicatie tussen de bewoners, manager en eigenaren. En er is een whatsapp groep aangemaakt voor dagelijkse activiteiten tussen jullie onderling.
Indien je een auto op het terrein wilt plaatsen, kunt je een afstandsbediening lenen voor ons automatische hek. Deze borgsom is 100 nafl. Er zijn speciale voorwaarden voor het gebruik van de afstandsbediening. Dit hoor je van ons bij aflevering van de afstandbediening, maar het belangrijkste is dat je niet wegrijdt voordat het hek helemaal dicht is !!!.

De overige sleutels zoals je kamersleutel, achterdeur, het veiligheidshekje krijg je bij aankomst overhandigd. Bij verlies van sleutels kan je zelf nieuwe aanschaffen of het kost je 25 nafl. per sleutel. Dit wordt bij vertrek verrekend met je borgsom.
Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn onze regels niets meer dan normaal. We plaatsen deze hier op Internet zodat je gewoon weet waar je aan toe bent en als ieder zich hier aan houdt gaat het helemaal goedkomen en wensen we je een hele fijne tijd op Curaçao en in het bijzonder in Casa 7.

Met vriendelijke groeten,

Wouter & Elisa